20. lokakuuta 2011

Kuinkas sitten kävikään

Lähdin Lamkon aktiivitoimintaan mukaan tutoriksi ryhtymällä. Aktivitoimintani olisi voinut jäädä tähän, jos en olisi eksynyt silloisen luokkalaiseni Teean yllyttämänä lamkon saunailtaan(rekryilta), me kolme toverusta luulimme sitä ihan tavalliseksi saunaillaksi toriklubilla, joka oli todettu hienoksi paikaksi aloittavien saunaillassa ja muissa tapahtumissa. Illan aikana meille selvisi kuitenkin monta uutta asiaa lamkon toiminnasta, sekä tieto edari ja hallitus hausta. Illan jälkeen meistä oli tullut edari ja hallitushakijoita.

Marraskuussa oli edustajiston järjestäytymiskokous, jossa minuakin haastateltiin, jännitti ihan pirusti. Edustajisto äänesti lopulta ja tulos paljastettiin meille. Miinun nimi sanottiin toiseksi viimeisenä, olin tosi helpottunut.

Loppuvuosi meni koulutuksissa ja asioiden sisäistämisessä. Tammikuussa Lähdimme lähtolaukaukselle, siellä oli tosi paljon eri opiskelijakuntatoimijoita eri amk:sta. Me tietenkin erotuimme eduksemme olihan meillä ihan omat musta/oranssit hupparit. Lähtiksellä ymmärsi vasta, kuinka isosta asiasta ja miten suuressa joukossa sitä opiskelijakuntatoimijana oli, se avarsi maailmaa ja antoi ideoita omaan toimintaan.

Alkuvuosi meni sitten tosi nopeasti tutustuessa uusiin ihmisiin. Yksi keväältä mieleenpainuvin tapahtuma oli, kun satuin tapaamaan oikeaan aikaan oikeat ihmiset ja sain kutsun eduskuntavaalien vaalivalvojaisiin sibeliustalolle, päästiin oikeen telkkariinkin. Ja tutustuttiin sibeliustalon yläkerran saunatiloihin. :)


Toinen mieleenpainuva tapahtuma keväältä oli tietenkin lahden vappu, silloin sattui ja tapahtui kuten yleensä vappuna. Itselleni oli kuitenkin kyseessä ensimmäinen opiskelijavappu ja toiminta sen mukaista. Hauskaa oli sen muistan.

Loppukevät ja kesä menivät nopeasti, vähän pystyi rentoutumaankin välillä. Kesän lopulla tulin kuitenkin käyneeksi samokin kesäseminaarissa, jossa rennossa kesäisessä tunnelmassa, käytiin läpi tärkeitä edunvalvonta asioita.

Nyt syksyllä kiirettä pitää, niin opiskeluiden kuin hallitus hommien kanssa. Nyt kuitenkin kun ajattelen kulunutta vuotta ja sen aikana kokemiani asioita, voin ilolla suositella lamkon aktiivitoimintaa ja varsinkin hallitustoimintaa, ainakin sosiaalipolitiikan osalta. Sellaiselle positiiviselle, ulospäin suuntautuneelle ja aktiiviselle opiskelijalle, joka haluaa vaikuttaa yhteisiin asioihin, ja joka haluaa tietää vähän riviopiskelijaa enemmän kuinka ne lamkin pyörät oikein pyörivät.

Janne

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti