4. lokakuuta 2011

Sinin mietteitä kuluneesta vuodesta!

Marraskuisena iltapäivänä vuonna 2010 kävelin tavalliseen tapaani kavereiden kanssa kahville trioon. Matkailun ala oli tuolloin evakossa Wellamo-opistolla, jonka kahvilassa hintataso oli aika korkea, joten tosiaankin Trioon käveltiin kahville! Meitä vastaan käveli LAMKOn silloinen tutorvastaava Suvi. No sinimäiseen tapaani häntä tervehdin ja ihmettelin kun vastaus tuli niiiin yli-iloisesti kovalla äänellä.

Illalla kun avasin Facebookin, huomasin saaneeni tuolta samaiselta tutorvastaavalta viestin, jossa hän ehdotti minulle lähtemistä seuraavan vuoden tutorvastaavaksi. Olin aivan puulla päähään lyöty: minustako jonkun hallituksen jäsen, APUA!

Menin kuitenkin hänen pyynnöstään tyrkkyiltaan, jossa kiinnostuneet saivat kysellä kysymyksiä ja keskusteltiin siitä, mitä se toiminta oikein on. Istuin aivan hiljaa penkissä ja ajattelin vain että onko musta tohon. Mutta olihan musta!Marraskuun lopussa edustajisto kutsui minut kokoukseen, jossa oli haastattelutilanne jossa piti kertoa mitä seuraavana vuonna tekisin toisin ja mitä juuri minulla olisi antaa LAMKOlle. Kokouksessa edustajisto sitten päätti valita minut LAMKOn hallitukseen vuodelle 2011.

Hallituksen ensimmäisessä kokouksessa käytiin keskustelut siitä kuka ottaa vastuulleen minkäkin sektorin ja niin minusta tuli tutorvastaava. Tammikuu meni aika sekavassa mielentilassa, sillä oli niin paljon uutta asiaa mitä piti sisäistää. Oli perinteensiirto, SAMOKin Lähtölaukaus-risteily ja monenmoista koulutusta.

Keväästä kuitenkin selvittiin. Callidus-tutorointi saatiin kesäopintotarjottimelle, aikuistutoroinnin pilotointi saatiin lähtövalmiiksi syksyä varten, maaliskuu tuli vietettyä harjoittelussa Levillä ja huhtikuussa koulutettiin uusia tutoreita.Alkusyksy oli kiireistä aikaa. Turoreiden aika menikin uusien opiskelijoiden ryhmäyttämisessä ja itse huolehdin tutoreille kaiken tarvittavan informaation. Loppuvuonna työn alla on mm. tutorhaun, haastattelujen ja koulutuksen suunnittelu.

Tässä oli nyt mun kertomus omasta hallituselämästäni. Mutta vaikka mun arkipävää on sähköposteihin vastaaminen, tapaamiset niin tutoreiden, alojen tutorvastaavien kuin muiden opiskelijakuntienkin kanssa, kokoukset ja iltakoulut, en vaihtaisi tätä kokemusta mihinkään. Vuoden aikana olen oppinut niin paljon uutta ja tutustunut aivan mahtaviin ihmisiin. Hallituksesta on tullutt melkein ku toinen perhe, jonka kanssa tapellaan, nauretaan ja itketään..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti