2. huhtikuuta 2012

Tutoreiden palkitseminen on tärkeä osa tutortoimintaa

Torstaina 29.3 tutoreille järjestettiin perinteeksi muodostunut pizzailta yhteistyössä oppilaitospastorimme Riku Suokkaan kanssa. Seurakunta tuki tutoreitamme maksamalla pizzat ja antamalla omat tilansa käyttöömme. Tästä LAMKO on hyvin kiitollinen! :)

Ennen tutoreiden saapumista pizzailtaan kv-vastaavamme piti tutorvastaaville tapaamisen allekirjoittaneen tehdessä vaikeita lääkelaskuja Hoitajankadulla. Tapaamisessa vastaaville kerrottiin tärkeitä päivämääriä ja muita tiedotusasioita, joita heidän tulee sitten kertoa eteenpäin omille tutoreilleen. Tapaamisessa käsiteltiin myös tulevia koulutuksia, joissa vastavalitut tutorit tulevat saamaan tietopläjäyksen tutoroinnista ja kaikesta siihen liittyvästä. Tapaamisen jälkeen tutorvastaavat olivatkin sopivasti jo paikalla odottamassa pizzaillan alkamista, sillä tapaaminen järjestettiin samoissa seurakunnan tiloissa.

Pizzailtaan saivat ilmoittautua kaikki aktiiviset tutorit, ja paikalle meitä saapuikin 24 tutoria. (Luultavasti unohdin taas laskea itseni mukaan tuohon porukkaan) Ennen pizzojen saapumista tutorit saivat esitellä itsensä, jolloin minäkin aloin yhdistellä kasvoja nimiin. Esittelykierroksen jälkeen muutama vahva tutor lähti Rikun kanssa kohti pizzeriaa, sillä 26 pizzalaatikon kantamiseen vaadittiin useampi käsipari. Pizzojen saavuttua alkoi vaativa jakamisurakka, sillä laatikossa ei lukenut pizzojen nimiä, joten niitä tunnistettiin näkö- ja hajuaistien voimin. Lopulta jokaiselle löytyi jotakin, ja kaikki saivat nauttia vielä lämpimistä ja maistuvista pizzoista!

Pizzailta on vain yksi keino palkita tutoreita. On tärkeä muistaa, että palkitseminen on keino motivoida tutoreita ahkerampaan ja innokkaampaan työskentelyyn, jolloin opiskelijat saavat tutoroinnista paremman hyödyn. Palkitsemisen ei aina tarvitse maksaa – kiittäminen ja hyvästä työskentelystä kehuminen tuo kummasti virtaa jokaisen toimintaan. Mielestäni on tärkeää järjestää yhteisiä palkitsemistilaisuuksia, esimerkiksi juuri pizzailta, jolloin tutorit saavat keskenään vaihtaa kuulumisia ja heille voi osoittaa kiitokset hyvin tehdystä työstä kasvotusten ja kaikille samanaikaisesti. On myös hyvä muistaa, että palkita voi useamman kerran vuodessa! Mitäköhän kivaa me siis syksylle keksisimme? Hyviä ideoita voi laittaa allekirjoittaneen sähköpostiin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti