27. syyskuuta 2012

Oletko juuri sinä etsimämme huipputyyppi?Syksy on tullut rytinällä ja LAMKO-tour ja tutortour lähenevät loppuaan. Useampi opiskelija on ottanut askeleen kohti sosiaalisempaa opiskelijaelämää ja hakenut tutoriksi. Kysymys kuuluu, joko sinä olet ottanut tuon kyseisen askeleen ja laittanut hakemuksesi eteenpäin? Jos et, niin etene seuraavasti:

-> Mene sivulle www.lamko.fi
-> Klikkaa etusivulla olevaa linkkiä "hae tutoriksi"
-> Klikkaa omaa alaasi ja täytä yhteystiedot
-> Saat sähköpostiisi haastatteluajan 

Tutoroinnin kannalta vuosi on ollut erittäin myönteinen. Koulutimme alkuvuonna 26 vertaistutoria, 14 kv-tutoria ja 11 degree-tutoria. Heidän lisäksi meillä on vanhoja konkareita, jotka ovat auttaneet ja olleet mukana erilaisissa tapahtumissa, kuten ryhmäyttämisissä ja piknikeillä. Myös eri laitosten tutorvastaavat ovat olleet aktiivisia ja omalla toiminnallaan he ovat varmistaneet, että hommat toimivat joka alalla. En valehtele sanoessani, että tutorointi on ollut erittäin aktiivista oman hallituskauteni aikana, ja toivon tietenkin, että tämä kurssi pysyy myös tulevaisuudessa!

Jos olet miettinyt, miksi juuri sinun kannattaisi ryhtyä tutoriksi, niin voin kirjoittaa tähän monta hyvää syytä. Tutorina saat paljon uusia tuttavuuksia ja sosiaalisia kontakteja oman oppilaitoksesi lisäksi myös muilta laitoksilta. Saat olla itse suunnittelemassa ja toteuttamassa erilaisia tapahtumia, kuten esimerkiksi fuksiaisia, sekä ryhmässä työskentely parantaa ryhmätyötaitojasi. Esiintyessäsi luokkien tai uusien opiskelijoiden edessä esiintymispelkosi vähenee ja saat lisää itseluottamusta. Tutorointi ei vaadi kauheasti työtä, mutta tekemälläsi työllä on sitäkin suurempi merkitys.


Vertaistutoroinnin lisäksi LAMKO järjestää myös kv- ja degree-tutorointia. Tällä hetkellä meillä onkin suuri pula kv-tutoreista, sillä olemme saaneet aikaisempaa enemmän vaihto-opiskelijoita, joille kv-tutoreiden merkitys heille on suuri. Kv-tutorin tehtäviin kuuluu esimerkiksi vaihtareiden hakeminen juna-asemalta ja heidän saattamisensa asuntolaan. Kv-tutorit myös tutustuttavat vaihtarit. Lahden kaupungin keskustaan ja auttavat tarpeellisissa asioissa, kuten pankkitilin avaamisessa sekä bussikorttien hankkimisessa. Jokaiselle kv-tutorille annetaan omat tutoroitavansa, joihin he ovat yhteydessä aina silloin tällöin kysellen kuulumisia, ja joita he auttavat tarpeen tullen. Miksi sinun kannattaisi sitten ryhtyä juuri kv-tutoriksi? Kv-tutorina saat käyttää ja parantaa omaa englannin kieltäsi, saat osallistua erilaisiin kv-tapahtumiin, kuten esimerkiksi food festivaliin tai rusettiluisteluun ja pulkkamäkeen, ja saat uusia ystäviä omalta koulultasi sekä ympäri maailmaa.

Toivottavasti tämä teksti poisti ne pienet epätietoisuuden äänet, jotka ovat mahdollisesti estäneet sinua hakemasta tutoriksi. Suosittelen tutorointia erittäin lämpimästi ja toivon, että saamme kasvatettua mahtavaa porukkaamme entisestään ja saamme koulutettua paljon uusia huipputyyppejä!  

                             
                  LAMKOn tutorhaku käynnissä 24.9.-21.10.2012

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti