23. lokakuuta 2012Karvat kasvuun reippaan viikon päästä


Movember (moustache ”mo” + November) on Australiassa vuonna 2003 alkanut hyväntekeväisyyskampanja, jonka tarkoituksena on kerätä varoja ja lisätä tietoisuutta miesten terveysongelmista. Virallisia Movember-kampanjoita järjestetään 20 maassa – myös Suomessa. Suomessa Movemberin keräyskohde on Syöpäsäätiön Eturauhassyöpärahasto, joka tukee eturauhasen syövän tutkimusta.

Kampanjaan osallistuvat miehet kasvattavat itselleen viikset marraskuun ajaksi ja toimivat ns. liikkuvina mainostauluina hyvän asian puolesta (naiset voivat osallistua Movemberiin tekoviiksien voimin) – tänä vuonna LAMKOkin ottaa osaa Movemberiin ja haastaa kaikki LAMKilaiset mukaan!

  

 Miten mukaan?


Movemberiin ei tarvitse sen kummemmin valmistautua. Miehet (Mo Brot) ajelevat naamansa sileiksi marraskuun ensimmäisenä päivänä ja kasvattavat loppukuun viiksiään, naiset (Mo Sistat) puolestaan hankkivat itselleen tekoviikset ja kantavat niitä ylpeinä marraskuun ajan (tai ainakin kuvaavat itsensä ne päässään useissa eri tilanteissa).

Rekisteröidy ja liity LAMKOn joukkueeseen (hakukenttään joukkueen nimi ”LAMKO”) osoitteessa: http://fi.movember.com. Tarkoituksena on lisäillä kuvia itsestä ja kavereista kuukauden aikana ja esimerkiksi päivittää tietoja karvojen kasvusta ”neljäs päivä eikä vieläkään mitään näy..” Myös lahjoituksia otetaan joukkueelle vastaan, ja ne menevät suoraan lyhentämättömänä hyväntekeväisyyskohteisiin.

Marraskuun lopussa LAMKO palkitsee parhaiten Movemberiin osallistuneen miehen ja naisen. 


Naiset voivat hyvältä omalla tunnolla turvautua tekoviiksiin

(kuvassa olevat pensselit löysin TRIOn Tigerista - käykää tekin hakemassa omanne hyvissä ajoin pois!) 
 

Pensselit, puikot, kalapuikot..


Viiksille on kymmeniä eri nimiä ja erilaisia viiksityyppejä on yhtä paljon kuin viiksien kasvattajiakin. Movember on hyvä hetki antaa viiksien kasvaa valtoimenaan ja katsoa millaiset karvakaverit saat kuukauden aikana kasvatettua - ehkä niistä tulee jopa ikuiset ystävät?


Muutamia viiksityyppejä: mursuviikset, Casanova-viikset, Hitler-viikset, teiniviikset, amisviikset, riisinviljelijäviikset, Poirot-viikset, rekkakuskiviikset, sveduviikset, Günther-viikset, kalapuikkoviikset, tekoviikset, pikaviikset (piirretty kajalilla/tussilla), känniviikset (kaveri on piirtänyt ne permanenttitussilla)..


Viiksekästä marraskuuta, bye bye babyfaces!

- Katariina, viestintävastaava

p.s. Eipä muuten LAMKOn seuraavien bileiden teemakaan voisi paljon paremmin Movemberiin sopia. Salakapakkabileissä (ke 14.11) menee jos jonkinlaiset jalapenot. 

Hyödylliset linkit:

Vähemmän hyödylliset linkit:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti