27. marraskuuta 2012

Edunvalvontahuumaa


Hyvää ja valoisaa loppusyksyä minun puolestani! Tahtoisin avata teille, hyvät opiskelijat, muutaman asian toiminnastamme loppuvuodelle ja hieman ennakoida jo ensi vuotta. 

Toissaviikolla tutorkoulutuksessa uudet tutorit saivat toimestani koulutusta edunvalvonnasta. Aiheina olivat aina AHOT- käytänteistä tutkintolautakuntaan ja siitä niin ikään syrjintään ja KELAn opintojen seurannasta herääviin kysymyksiin. Sen lisäksi keskusteltiin myöhässä tulevista arvosanoista ja vaikuttamiskanavista koulussa ja opiskelijakunnassa. Kaikki tärkeitä asioita ja erittäin suurella painoarvolla olevia asioita varsinkin uusien opiskelijoiden (ja miksi ei pidempiaikaisten opiskelijoiden?) keskuudessa. Suuri kiitos uusille tutoreille tiedon vastaanottamisen puolesta ja onnea tutorointiin!

Viikkoa myöhemmin osallistuimme yhdessä LAMKOn pj:n, vpj:n ja edustajiston vpj:n kanssa  SAMOKin vaikutusvaltaisimpaan tapahtumaan, liittokokoukseen, johon ottaa osaa kaikki Suomen ammattikorkeakoulujen opiskelijakuntien hallitukset. Pääsimme äänestämään mm. SAMOKin ensi vuoden toimintasuunnitelman ja poliittisen ohjelman sisällöstä. Kyllä siinä ehti käsi muutamaan otteeseen väsymään, kun kyllä tai ei- lippuja piti ylhäällä.

Lauantaina jatkuneen kokoustamisen aikana pääsimme äänestämään myös ensi vuoden SAMOKin toimijat. Voin sanoa, että jännitti, vaikka itse en ollut millään tavoin ehdolla. Kokemus liittokokouksesta oli erittäin opettavainen ja mielenkiintoinen, sekä myös rikasti näkemystäni opiskelijakuntapolitiikasta. Tämän kappaleen lopuksi haluan onnitella suuresti valittua SAMOKin hallitusta 2013! Paljon onnea ensi vuodelle, olkoon se edunvalvontapainotteinen sekä liittoa ja opiskelijakuntia yhdistävä vuosi!
 
Ensi vuodesta osaan sanoa tässä vaiheessa sen, että LAMKOn tavoitteena on tuoda toimintaansa lähemmäksi opiskelijoita niin viestinnällisesti kuin sidosryhmäyhteistyön merkeissä. Allekirjoittanut tulee jatkamaan uraansa opiskelijakunnan toiminnassa ja jatkamaan teidän etujenne ajamista, hyvät opiskelijat. Toivon toimintamme rikastuttavan opiskelijan jokaista päivää ja antavan monta mahdollisuutta parantaa valmistumista. Toivon myös, että olette valmiita heittäytymään mukaan toimintaamme. 

Nyt näillä näppäimillä toivotan teille erittäin lumista, mutta lämmintä talvea. Palaamme asiaan paremmin ensi vuoden puolella ja lupaan, että aivan varmasti vielä näemme!

Kosopo- laama

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti