20. marraskuuta 2012

Ponileikkiä ja kinuskipeikkoa


Heippa kaikille!

Puoli vuotta meni rytinällä eteenpäin ja jälleen koulutimme lupaavia tutorinalkuja mukaan toimintaan. Koulutukset jaettiin, kuten aina ennenkin, koulutuspäiviin ja ryhmäytymisleiriin. Koulutuspäivinä vertaistutorit kävivät läpi muun muassa tutorin tehtäviä, LAMKO-infoa sekä tutorin etiikkaa. Myös oppilaitospastori Riku Suokas kävi pitämässä lyhyen esittelyn ryhmäyttämisen tärkeydestä, ja koulutuksessa olijat pääsivät kokeilemaan kuvakorteilla toteutettavaa ryhmäyttämistehtävää. Kv-tutorit puolestaan käsittelivät edellä mainittujen asioiden lisäksi kulttuurishokkia ja kulttuurien välisiä eroja. Molemmille ryhmille pidettiin myös yhteinen koulutusosio, jossa he kiersivät neljällä eri rastilla. Rasteja olivat pitämässä psykologi, terveydenhoitaja, kirjastonhoitaja ja Kelan edustaja. Myös tutorvastaavalla ja kv-vastaavalla oli oma rasti, jossa leikittiin erilaisia ryhmäytymisleikkejä.

Kun koulutuspäivät olivat ohitse, alettiin odottamaan leiriviikonloppua. Leirillä haluttiin antaa vertais- ja kv-tutoreille mahdollisuus tutustua toisiinsa muun muassa ryhmäytymisleikkien avulla, ja leirillä muodostettujen ryhmien kesken kävimme läpi rastimuodossa läpi tutorina toimimista. Rasteja olivat edunvalvontarasti, jonka veti hallituksen kosopo-vastaava Pasi Toivonen, ryhmäyttämispäivän /-tapahtuman suunnittelu, tutorräpin tai tutoroinnista kertovan näytelmän suunnittelu, bileiden suunnittelu sekä ongelmatilanteiden ratkaisu.  Illalla kävimme läpi vielä ryhmien tekemät suunnitelmat ja ideat lävitse ja ryhmät pisteyttivät toisensa. Voittajatiimi sai mahtavia palkintoja seuraavina päivinä, joita olivat esimerkiksi haalarimerkit ja suklaakalenterit. Loppuillasta vietettiin porukalla vapaata illanviettoa saunan ja lautapelien merkeissä. Seuraavana päivänä olikin luvassa ainoastaan aamupala, ryhmien suunnittelemia ryhmäytymisleikkejä sekä loppusiivous. Leiri oli taas ohi ennen kuin ehti edes "ponileikkiä" sanoa.
(PS! Tätä legendaarista ponileikkiä leikittiin tällä kertaa tutoreiden omasta aloitteesta!)

Nyt kun viralliset koulutuksien esittelyt ovat ohitse, niin saanen esitellä teille kuvatodisteita leiriltä ja koulutuksista! :)

Tutorit pääsivät testailemaan liiketalouden lattian mukavuuttaAnkaraa pohdintaa...

Lisää pohdintaa!
Low fat sipsejä?
Low fat sipsejä. ;)Pasi opettaa edunvalvontaa :)

Käytäväkopla!

Jonkun rastin suunnittelua
Kinuskipeikko!

Tuotoksien esittelyä
                                                     
                                          Ja vielä lopuksi:
Kiitos kaikille leirillä mukana olleille tuoreille tutoreille. Olkoon voima kanssanne ja pysyköön motivaationne korkealla koko tulevan vuoden ajan!


1 kommentti: