18. marraskuuta 2012

Tien päällä!


Syksy on kiireista aikaa ja kalenteri täyttyy seminaareista ja tapahtumista. Kaikkien palaverien ja kokousten lisäksi. Välillä ollaan Lahdessa ja välillä juoksemassa junaan joka vie X kohteeseen. Mikä siinä on, että junaan on aina kiire? Harvinaisen usein toistuu se skenaario, että liian myöhään tulee lähdettyä asemalle ja pohdittua matkan aikana ”Miksi taaskaan ei voinut lähteä 5 minuuttia aikaisemmin”.

VR - Venaa Rauhassa

Kuitenkin, palataan tien päälle. Puheenjohtajiston rooliin kuuluu olla enemmän tai vähemmän vastuussa liittokokouksista (OLL, SAMOK), seminaareista ja muista tilaisuuksista, kuten esimerkiksi vuosijuhlat. Seminaareja ja muita tilaisuuksia on pitkin vuotta, mutta näin vuoden loppupuoliskolla kun on saanut omaa vaikutustyötään tehtyä ja niin sanotusti nimeä esille, niin nyt seminaareihin ei enään osallistuta vaan sinne myös mennään pitämään puheenvuoroja. Ikinä ei totu siihen pieneen jännitykseen kun pitäisi mennä puhumaan salin täydeltä itseäni viisaammille henkilöille!

Vähän aikaa sitten olin Tampereella puhumassa eettisistä kysymyksistä koskien opinnäytetyön tekemistä TKI-näkökulmasta ja heti seuraavana päivänä Lahdessa puhumassa nuorten työllistymisestä. Lahden reissu poikikin matkan kuukauden lopussa Helsinkiin puhumaan samoista aiheista isompaan tilaisuuteen. Ikinä ei tiedä mitkä ovet aukeavat ja mistä itsensä löytää muutaman viikon päästä.

Nuorisofoorumi - Lahti
                                
Nyt blogia kirjoittaessa olen kotiutunut Opiskelijoiden Liikuntaliiton (OLL) liittokokouksesta Vierumäeltä, jossa päätettiin linjat mitä samassa kokouksessa valittu uusi OLL:n hallitus lähtee ajamaan. Liittokokoukset ovat vuoden kohokohta tärkeiden asioiden kannalta ja varsinkin henkilövalintojen puolesta. Nytkin OLL:n liittokokous oli jännitystä täynnä, kuka saa minkäkin paikan OLL:n hallituksessa. Oikeat henkilöt tulivat kuitenkin valituksi ja toivotan heille onnea ja menestystä ensi vuodelle!

OLL liittokokous - äänestäminen on serious business!

OLL:n liittokokouksesta ajettiinkin suoraan Padasjoelle Särsjärven leirintäkeskukseen LAMKOn tutorleirille. Siellä puhuin uusille tutoreille LAMKOn edustamisesta ja tutorina käyttäytymisestä, sekä pidin pienen palopuheen nuorille aktiiveille LAMKOn tarjoamista mahdollisuuksista toiminnassaan. Kun saavuin leirikeskukseen, heräsi hieman nostalgiset tunteet pintaan. Olen nimittäin 12-13 vuotta sitten ollut rippileirillä samoissa tiloissa ja rippijuhlani olivat myös täällä, sen jälkeen en olekkaan siellä käynyt. En olisi osannut kuvitella joskus olevani täällä uudestaan ja varsinkaan puhumassa isommalle joukolle. Kuten sanoin, ikinä ei tiedä mistä itsensä löytää!

Tänä vuonna löysin itseni lumilautailemasta Inarin tuntureilta juhannusyönä.

Seuraavaksi onkin vuoden kohokohta kun Tampereella kokoontuu kaikki opiskelijakunnat edustajineen Suomen Ammattikorkeakouluopiskelijakuntien Liitto SAMOKin liittokokouksessa. Tilanteesta tekee erikoisen, että samassa osoitteessa kokoontuu samaan aikaan ylioppilaskunnat Suomen Ylioppilaskuntien Liiton SYLlin liittokokouksessa. Paljon nuoria tulevaisuuden päättäjiä samassa osoitteessa tekemessä isoja päätöksiä liittojen ajamista linjoista. Unohtamattakaan niitä henkilövaaleja. Tänä vuonna onkin SAMOKin hallitukseen ehdolla erittäin tasavahva joukko nuoria järjestöaktiiveja. Tämän voin helposti sanoa, kun olen koko vuoden heidän kanssa toiminut ja päässyt seuraamaan heidän kehitystä. Menestystä siis liittokokoukseen kaikille heille!

SAMOK 2013 hallituksen tyrkyt FUAS-grillissä Lahdessa. Tässä vaiheessa vielä nauratti!

Tällä kertaa tulikin tekstiä enemmän kuin oletin, toivottavasti en tuottanut tuskaa ja kärsimystä silmillesi lukea tähän asti! Puheenjohtaja kuittaa tällä erää ja alkaa valmistautua seuraavan viikon haasteisiin!
Ps. Muistakaa olla aktiivisia, mitä ikinä teettekin. Se palkitsee aina!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti