25. maaliskuuta 2013

Mieltä osoittamassa!

Viime viikko oli aikamoisen hektinen ja mielenkiintoinen. Tuli tehtyä vähän kaikkea maan ja taivaan väliltä. Vähän voisin avata, mitä itselle tapahtui viime viikon aikana.

Viikko alkoi heti kiireisissä merkeissä koulussa ja eipä aikaakaan, kun maanantaina pääsimme pääsihteerin sekä puheenjohtajan kera kommentoimaan fiiliksiä LAMKin YT-neuvotteluiden tuloksista Yle Lahdelle. Allekirjoittaneelle se oli ensimmäinen kerta radiossa, mutta eihän se siihen päättynyt. Tiistai kuluikin ihan siivillä odottaen keskiviikko aamua, jolloin pääsimme pääsihteerin kanssa suoraan radiolähetykseen Radio Voimalle! Asiaa riitti niin YT-neuvotteluista, kuin samana päivänä tapahtuvasta suurmielenosoituksesta otsikolla: Näpit irti opintotuesta!

Kun radiohaastattelut saatiin pakettiin, oli aika käydä kotona vaihtamassa haalarit päälle, ottaa LAMKOn lippu kouraan ja lähteä talsimaan kohti Tekniikan alaa, josta LAMKOn mielenosoitusbussin oli tarkoitus lähteä. Noin klo 11 bussi starttasi kohti Helsinkiä.
SDP:n varapuheenjohtaja Eero Vainio oli vastailemassa
opiskelijoiden kysymyksiin

Lähestyessämme Senaatintoria mielen valtasi pikkupoikamainen fiilis, koska taas koettaisiin jotain uutta. Ja kaksi kertaa samalla viikolla! Nice! Saavuimme Senaatintorille, jossa jo 12.30 oli aika runsaasti ihmisiä valunut paikalle. Mukavat SAMOKin hallituslaiset värväsivät minut yhdeksi kahdeksasta "huudatusagitaattorista", jotka siis kannustivat mielenosoituskulkuetta huutamaan yhteisiä lauluja megafonin kanssa. Viime hetkillä ennen virallista avausta, sain puhelimen käteeni, jossa toimittaja soitti Yle Suora linja-ohjelmasta ja halusi haastattelun puhelimen ja Skypen välityksellä! No, tottuneesti vastailin jo kysymyksiin ja näytin vellovaa opiskelijalaumaa älypuhelimen välityksellä. Kuitenkin samanaikaisesti soi oma puhelimeni, ja jo käynnissä menevän haastattelun lisäksi luurin päässä odotteli Radio Voiman toimittaja, joka myös halusi kuulumiset itse pääkallopaikalta. Edelleen kerroin valtavasta opiskelijamäärästä ja hienoista banderolleista. Puhelun loputtua oli aika kulkueen lähteä kohti Arkadianmäkeä.
Eduskuntatalon portailla

Matkalla saimme paljon katseita ja tempaisimme kulkueen mukaan useita opiskelijoita matkalta. Oli aivan mehtavaa, kun poliisit sulkivat kadut ja noin 6500 opiskelijaa huusivat yhteen ääneen: "Näpit irti opintotuesta!" Saavuimme eduskuntatalon portaille, jossa huudatimme lisää opiskelijoita, ennen kuin poliitikot saapuivat portaille. Portailla ollessaan tentattavina, poliitikot lupailivat asioiden menevät opiskelijoiden etujen mukaisesti. Ja niinhän siinä lopulta kävikin!

Eduskuntatalon jälkeen siirryimme kansalaistorille kuuntelemaan opintotuki-konserttia, jossa esiintyivät Manna Duo ja Risto. Kello 18 bussi kurvasi torin laidalle ja hyppäsimme pikavuorolle kohti Lahtea. Koko päivän marssimisen ja seisomisen jälkeen ei tarvinut montaa hetkä kotona nukkumattia odottaa. Olihan huikea viikko!

Toivottavasti sinun viikkosi on rennompi! -Varapuheenjohtaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti