2. toukokuuta 2013

Varma kevään merkki

Varma kevään merkki


Lukukauden loppu ja kesä ovat kovaa vauhtia lähestymässä. Opiskelijakunnassa varma kevään merkki on aina kevään tutorkoulutukset. Koulutimme taas joukon uusia SuperTutoreita uusien opiskelijoiden tueksi ja turvaksi opintojen alkuun.


Tutoropiskelijat mustissa Tutor-paidoissaan ovat varmasti tuttu näky kaikille LAMKin opiskelijoille. He ovat innokkaita hakijoita vastassa jo pääsykokeissa ja tervehtimässä heitä heti ensimmäisinä koulupäivinä. Opiskelu LAMKissa olisi varmasti erilaista jos näitä innokkaita opiskelijatutoreita ei olisi. Tutorointi on hieno tapa saada uusia ystäviä sekä omalta, että muilta koulutusaloilta. Tutoroidessa saa pitää hauskaa yhdessä, kartuttaa kokemuksia ja oppia taitoja tulevaa työelämää varten. Tutoroinnin hauskuus näkyy selvästi myös uusille opiskelijoille, koska lähes vuosittain tutoriksi hakee enemmän opiskelijoita kuin voimme kouluttaa. Parempaa tilannetta ei voisi toivoa. Ei silti kannata lannistua, ehdottomasti kannattaa hakea tutoriksi jos tutorointi kiinnostaa. Tähän joukkoon kannattaakin kuulua!


LAMKOssa toimii kolmenlaisia tutoreita, hakiessa voit valita ketä haluaisit tutoroida. Vertaistutorit tutoroivat uusia aloittavia opiskelijoita kaikissa suomenkielisissä koulutusohjelmissa, degree tutorit uusia opiskelijoita englanninkielisissä koulutusohjelmissa. Kv-tutorit puolestaan tutoroita Lamkiin saapuvia vaihto-opiskelijoita. Tutorointi voikin olla siis myös loistava tapa parantaa omaa kielitaitoa. Englanninkielellä pärjää tutorina mainiosti, mutta toki vaihtareiden kanssa pääsee varmasti harjoittelemaan myös vaikka espanjaa, saksaa tai ranskaa.


Virallisten koulutusosioiden lisäksi vertais- ja kv-tutorit pääsevät harjoittelemaan oppimaansa sekä tutustumaan toisiinsa uusien tutoreiden yhteisellä tutorleirillä. Kun bussi starttaa kampukselta kohti leirikeskusta metsän keskellä on tunnelma vielä jännittynyt. Paikan päällä kuitenkin ryhmätyöt ja viimeistään tutoreiden tekemät tutorlaulut saavat aikaan yhteishengen ja iloisen mielen. Leirillä tutorit pääsevät soveltamaan oppimaansa käytännössä esimerkkitilanteiden kautta sekä tutustumaan toisiinsa erilaisten tutustumisleikkien kautta. Olipa ohjelmassa sitten ponileikki, kinuskipeikko, hedelmäsalaatti tai suohon laulu on kaikilla ainakin ollut hauskaa. Yön yli kestävä leiri metsän keskellä on tutoreiden mielessä varmasti se paras osa tutorkoulutuksia. Jälkikäteen opiskelijoiden palautteesta onkin saanut lukea, että leiri olisi voinut kestää vielä yhden päivän. Sen parempaa kiitosta tuskin voi saada.LAMKOn 120 tutoria ovat huippujoukko ja he pitävät huolen siitä, että uusien opiskelijoiden opinnot saavat sujuvan alun. Kiitos teille tutorit arvokkaasta työstänne!  

Tutorsihteeri Heidi

Tässä vielä tunnelmia tämän kevään tutorleiriltä

  

   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti