27. syyskuuta 2013

HELGA, LAMKO JA TAHKON TALLI RY: TALVIUNIVERSIADIT SUOMEEN

HAAGA-HELIAn opiskelijakunta HELGA, Lahden ammattikorkeakoulun opiskelijakunta LAMKO ja Tahkon Talli ry kannattavat OLL:n esitystä saada talviuniversiadit Suomeen. Talviuniversiadit tuovat kaivatun piristysruiskeen korkeakouluopiskelijoiden liikuntaan Suomessa, joka on tällä hetkellä näkymätöntä ja etäisen tuntuista.
OLL:n ydintoimintaa selkiytetään parhaillaan, kun järjestöllisen kehittämisen työryhmä laatii ohjausmalleja tulevaisuutta varten. Tulevaisuudessa universiadien järjestäminen ei ole OLL:n ydintekemistä. Tällä hetkellä universiadien järjestäminen vaatii kuitenkin OLL:n panoksen, jonka takia ylimääräisen liittokokouksen on lähdettävä tukemaan universiadien järjestämistä Suomessa. Niiden järjestäminen lisää osaltaan OLL:n edunvalvonnallista vaikuttamistyötä ja vaikuttavuutta.
HELGA, LAMKO ja Tahkon Talli ry ihmettelevät ylioppilaskuntien nuivaa suhtautumista talviuniversiadeja kohtaan. Kokonaisuudessaan talviuniversiadien järjestäminen toisi monia satoja harjoittelu- ja vapaaehtoistyöpaikkoja, minkä myötä Suomi profiloituisi vahvemmin myös opiskelijaliikuntaan.
Lahtea pidetään jo nykyäänkin urheilukaupunkina, sillä talviurheilulajeja järjestetään suurella mittakaavalla ja osaamisella esimerkiksi Salpausselän kisojen muodossa jo 89. kerran, joista seuraavat ovat 2014 alkupuoliskolla. Nämä kisat tarjoavat opiskelijoille hyvän mahdollisuuden projekti- ja vapaaehtoisopintoihin osaamisensa kartuttamiseen.
Talviuniversiadien taloutta HELGA, LAMKO ja Tahkon Talli ry pitävät haastavana kysymyksenä, mutta hyvänä linjana toteavat, ettei OLL aio ottaa minkäänlaista taloudellista riskiä kisoista.
Universiadit on myös hyvä näytönpaikka suomalaiselle korkeakoulujärjestelmälle. Ne tuovat lisäarvoa opiskelijoiden kansainväliseen osaamiseen, jonka merkitys Suomen tulevaisuuden liikunnallisen edunvalvontatyön keihäänkärkenä on kiistaton ja sen vaikutus tulee näkymään pitkään talviuniversiadien jälkeenkin.
HAAGA-HELIAn opiskelijakunta HELGA
Igor Parri, hallituksen puheenjohtaja
Maria Outinen, hallituksen varapuheenjohtaja

Lahden ammattikorkeakoulun opiskelijakunta LAMKO
Pasi Toivonen, hallituksen puheenjohtaja
Miika Mäkitalo, hallituksen varapuheenjohtaja

Tahkon Talli ry
Tuulia Virta, hallituksen puheenjohtaja
Annimari Savolainen, hallituksen varapuheenjohtaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti