12. maaliskuuta 2014

Kulttuurivastaavan terveiset Skotlannista


Moni pitäisi vastuuttomana sitä mitä tein vuoden alussa: hain pitkän huvijaosto-pestin jälkeen LAMKON hallitukseen tietäen, että ensimmäisen puolivuotisen sektorivastaavana tulisin viettämään Erasmus-vaihtarina Glasgow´n sateisissa maisemissa. Omistautumistako? No kyllä! Mikä parempaa kuin ajattelu ”out of the box! ”

Minulla itselläni, kuten ei kellään muullakaan, ollut hajuakaan mitä kulttuurivastaavan tehtäviin kuuluu. Avataanpas vähäsen. Se tiedettiin, että LAMKO:lla on huutava tarve tuoda kaikille opiskelijoille lisää monipuolisia aktiviteettejä, luoda mahdollisuuksia harrastaa ja viettää vapaa-aikaa. Kulttuurivastaavan tehtävänä on yhdessä hallituksen, jaostojen ja opiskelijoiden kanssa kehittää uusia ja mielenkiintoisia aktiviteetteja ja tapahtumia, joiden joukosta jokainen opiskelija löytäisi jotakin mielekästä. Koen myös tehtäväkseni tuoda muiden järjestämiä tapahtumia omien opiskelijoiden tietoisuuteen. Samalla kehitetään opiskelijaetuja ja luodaan perusta lahtelaiselle opiskelijakulttuurille, mitä se ikinä tuleekaan pitämään sisällään. Nämä olivat varmaankin ne keskeisimmät asiat.

Pubi-ilta Glasgowssa. Opiskelijaelämän alkulähteillä.
Alkuvuodesta on saatu huimasti aikaan mm. opiskelijaliikunnan saralla! Samanlaista kehitystä on odotettavissa kulttuuri- ja tapahtumasektorilla ensi syksystä alkaen bileitä unohtamatta. LAMKOn bileet tulevat jatkamaan toimintaansa entistä parempina mahtavan huvivastaava Monican johdolla.

Opiskelijakunta ei ole olemassa itseään varten, se on vain ja ainoastaan, teitä opiskelijoita varten.


Lahti ei ole kuollut! Salpausselän kisojen yhteydessä järjestettiin mm. uusi kaupunkifestivaali Pop & Art, mikä toi monipuolista kulttuuria Lahden ravintoloihin (joista on moneksi). Lahteen ollaan puuhaamassa myös stand up -klubia ja opiskelijoille tullaan tarjoamaan mahdollisuus kokeilla taitojaan komiikan saralla. Tarjolla on koko ajan yhä enemmän laadukasta viihdettä ja LAMKO tulee olemaan osa tätä toimintaa.

Kehotankin kaikkia Lahtelaisia opiskelijoita ja kaikkia tämän blogitekstin lukijoita tuomaan mielipiteenne esiin! Millaista on/tulisi olla lahtelainen opiskelijakulttuuri? Millaista toimintaa se pitää sisällään ja mihin suuntaan sitä tulisi kehittää? Vaikuttakaa tai antakaa työkalut vaikuttamiseen.
Sokerina pohjalla omat neuvoni jokaiselle opiskelijalle, kaverit mukaan ja menoksi:

  • Jos et ole kokeillut LAMKON järjestämää toimintaa. Kokeile!
  • Jos et ole käynyt museossa. Käy!
  • Jos et ole ikinä vieraillut teatterissa tai esim. klassisen musiikin konsertissa. Vieraile!
  • Jos ei ole tapanasi käydä oluella lahtelaisessa kapakassa opiskelijatovereidesi kanssa, niin olisiko aika kokeilla? Hyvällä tuurilla samaisessa kuppilassa paikallinen bändi soittaa lempimusaasi!
Tässä oli vain muutamia esimerkkejä! Kaikki tämä on mahdollista Lahdessa. Lahti on kulttuurikaupunki, väittäköön ihmiset mitä tahansa!

Try it, you'll like it!

Lukuvinkki:
Cheers,
Juhana Salminen,
Kulttuurivastaava
kulttuuri@lamko.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti