21. maaliskuuta 2014

Perspektiiviä toimintaan!

Allekirjoittanut kirjoittelee tätä blogia LAMKOn edustajiton puheenjohtajan näkökulmasta toimintaan ja täytyy sanoa sen olevan aika mielenkiintoinen perspektiivi näihin hommiin!
Minä itse ensimmäistä kertaa tositoimissa LAMKOn osalta. Vuosi oli 2011 ja paikka SAMOKin liittokokous. Jänskää oli!

Mitä sitten edustajiston puheenjohtajan arkeen kuuluu?

Lähdetään siitä mitä liittyy LAMKOn hallituksen toimintaan omalta osalta. Omaan rooliini kuuluu hallituksen työskentelyn seuraaminen ja tarvittaessa sen ohjaaminen oikeaan suuntaan. Osallistun hallituksen kokouksiin ja siellä tehtäväni on seurata, että tehdyt päätökset ovat LAMKOn linjojen mukaisia. Välillä kyselen kuulumisia hallitukselta sekä työntekijöiltä ja tarvittaessa ohjaan hallituksen puheenjohtajistoa näiden kuulumisien perusteella. Vaikeinta on löytää oikea etäisyys hallituksen toimintaan. Tällä tarkoitan sitä, että en puutu liikaa tekemiseen, mutta en kuitenkaan katso sormien läpi toimia. 

Muuten omaan toimeen kuuluu ajankohtaisten asioiden seuraaminen korkeakoulukentältä ja niihin mahdollinen reagointi. Istun yhdessä hallituksen puheenjohtajan kanssa LAMK sisäisessä hallituksessa ja siellä ajan opiskelijoille tärkeitä asioita, sekä varmistan että opiskelijoiden edunvalvonta toteutuu hallituksessa. Tähän liittyen vuoden aikana on kaikenlaisia seminaareja joihin tulee osallistuttua ja siellä ajettua opiskelijoiden etuja.

Samalla johdan edustajistoa, joka käyttää ylintä päätäntävaltaa opiskelijakunnassa. Edustajiston päätettäviä asioita ovat suuremmat linjaukset, jotka ohjaavat LAMKOn toimintaa, kuten esimerkiksi toimintasuunnitelma ja talousarvio.

Edustajiston toimintaa ollaan pyritty kehittämään viime vuosina paljon aktiivisempaan suuntaan, koska aikaisemmin se on ollut vain kokouksiin kokoontumista ja asioista päättämistä. Tämä vuosi onkin alkanut hyvin, koska meillä on jo ollut kolme iltakoulua. Iltakouluissa keskustelemme ajankohtaisista aiheista, jotka liittyvät ammattikorkeakouluumme ja LAMKOn toimintaan. Lisäksi valmistaudumme vuoden kokouksiin, jotta siellä tehtävät päätökset ovat tarkkaan mietittyjä ja perusteltuja.


Olenkin erittäin ylpeä tämän vuoden edustajistosta (ylläoleva kuva), jossa on paljon aktiivisia opiskelijoita ja heitä kiinnostaa opiskelijoiden edunvalvonta. Jos pitää kaivaa jotain negatiivista, niin se hieman harmittaa, että edustajistossa ei ole kaikki LAMK koulutusalat edustettuina. Jos näin olisi, niin keskustelu olisi paljon rikkaampaa kun saataisiin näkökulmia jokaiselta alalta.

Päätänkin blogini siihen, että muistutan kaikkia olemaan hereillä syksyllä kun uutta edustajistoa valitaan. Kannattaa ehdottomasti hakea, siinä ei häviä mitään vaan se palkitsee! Palaan asiaan uuden blogitekstin kanssa jossain vaiheessa! Nyt toivotan kaikille hyvää kevättä ja tsemppiä opintoihin!

Eero Leinonen
Edustajiston puheenjohtaja
epj@lamko.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti