8. lokakuuta 2015

Rise Like A Phoenix

Terveisiä Itävallasta!

Olette saattaneet huomata, että taas on aika, kun LAMKO hakee uusia kv-tutoreita! Ellet vielä ole omaa hakemustasi täyttänyt, tee se pian! Se on yksi asioista, joita et varmasti tule katumaan!

Opiskeluideni alusta asti oli selvää että lähden vaihtoon lukukauden ajaksi, sillä se on osa koulutusohjelmaani. Ennen sitä halusin kuitenkin työntää uteliaan nenäni kansainvälisiin asioihin meidän koulussamme ja väitän kv-tutoroinnin olevan paras keino tähän. Varsinkin jos olet ajatellut itse vaihtojaksoa ulkomailla, suosittelen erityisesti tätä sinulle! Kun kv-tutorina seuraat vierestä millaista on tulla uuteen maahan opiskelemaan, tiedät mitä odottaa ja osaat valmistautua siihe itsekin.

Käyt läpi koulutuksen ennen kuin aloitat varsinaisen tutoroinnin. Koulutukset eivät vain ohjaa sinua olemaan hyvä tutor saapuville vaihto-opiskelijoille, mutta se myös valmentaa sinua omaa vaihtoasi ajatellen. Koulutuksessa käydään esimerkiksi läpi kulttuurishokkia, mitä se on? Todellisuudessa et tiedä millaista se on ennen kuin itse sen koet, mutta koulutuksen jälkeen tunnistat sen. Itselläni oli Itävaltaan saapuessa pahin kulttuurishokki sitten sen jälkeen kun tulin maailmanympärysmatkalta keväällä 2013. Huojentavaa on kuitenkin se, että siitä pääsee ylitse.

Vaikka et ole ajatellut itse lähteä vaihtoon, hae silti. Mikään muu ei ole yhtä hyvä keino opetella eri kieliä kuin niitä puhumalla. Epäilen myös vahvasti monen tutorin halunneen lähteä vaihtoon sen jälkeen kun huomaa, kuinka hauskaa vaihtoaika voi oikeasti olla.

Mutta tosiaan, tällä postauksella halusin vain kannustaa ja rohkaista vielä teitä epäilijöitä hakemaan kv-tutoriksi. Se on haukaa ja pidät siitä varmasti!

Herr Lauri Isotalo/tutorvastaava
Greetings from the land of the Sound of Music!

As you may have noticed, application period for international tutoring is now on! If you still haven’t filled in your application you should it now. I promise you won’t regret it!

From the very beginning of my studies, I was sure I’ll go and spend one semester abroad because it’s part of my program. Before that I wanted to involve myself to international things going on in our university of applied sciences and I bet the best way is international tutoring. If you’re thinking about going to exchange, even better! I can tell you, when you have seen it how is it like to be an exchange student in different country you’ll know what to expect.

Trainings you’ll have before you start your tutoring career are pretty useful too if you’re thinking about you own exchange. Culture shock, you’ll know something about it after training and you’ll recognise it when you have it. I had one, the worst since I came back from Australia spring 2013. But you’ll get over it.

In case you’re not thinking about going to exchange yourself, still you should apply. There’s no better way to practice your language skills than actually speak the languages. There you go! After spending some time with exchange students you probably feel like you should do it as well!

Anyways, the basic idea for this post was to give you encouragement to apply. That’s about it. You’ll like it!

Herr Lauri Isotalo/head of tutoring

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti