25. helmikuuta 2016

Hola! Moi! Hi!

Täällä tällä kertaa kirjoittamassa Lamkon hallituksen kansainvälisyysvastaava Jenny. Syntymäperältäni oon pohjois-suomesta, Torniosta, joten se aksentti ehkä viel vähän näkyy :D Tää on tosiaan mun toinen kausi, koska syksyn 2015 toimin myös samassa tehtävässä.

No mitä sitten mie teen? Pääasiassa mun vastuulla on kansainvälisyys Lamkossa sekä Lamkissa. Pyrin katsomaan että, infot tulee sekä enkuksi että suomeksi. Ja myöskin oon järjestämässä tapahtumia varsinkin kansainvälisille oppilaillemme. Mun "alaisuuteen" kuuluu kaikki kv-tutorit sekä degree-tutorit. Heidän kanssa tehdään paljon yhteistyötä ja autan heitä niin paljon kun vain kykenen.

Syy miksi lähdin itse Lamkon toimintaan ja juuri kansainvälisyysvastaavaksi  oli se että, oon toiminut matkaoppaana ennenku aloitin Lamkissa opiskelun ja toiseksi oon itsekin kv-tutori joten nää oli hyviä polkuja myös isompiin saappaisiin. Haluan todellakin olla tekemässä entistä kansainvälisempää Lamkoa ja Lamkia. Kv-tutorina oon toiminut nyt yhden kauden (syksy 2015) ja nyt mennään toista kautta kovalla vauhdilla. Syksyllä mulla oli kolme tutoroitavaa ja kaikki oli tosi uutta. Jännittävintä oli ehkä se kun hain vaihto-oppilaita bussiasemalta ja pitikin alkaa yhtäkkiä puhumaan englantia ja kertomaan jotain Lahesta. Mutta jännitys oli tässäkin vaiheessa tosi turhaa, koska englantia voi puhua ihan omalla tavallaan ja varmasti yhteisymmärrys asioista löytyy. Mun tehtäviin tosiaan kuuluu vaihto-oppilaisiin yhteydenpito ennen Lahteen tuloa, vastaanottaminen bussiasemalla ja sieltä vienti omaan asuntoonsa. Kun vaihtarit on sitte kotiutunu päivän verran niin on käyn yleensä näyttämässä vähän Lahtea ja tärkeitä paikkoja esimerkiksi FellmanniCampus ja ruokakaupat. Monelle kaikki Suomessa on ihan uutta, joten maidon tunnistaminen piimästä voi olla ongelma.


Syksyllä ja keväällä järjestetään vaihto-oppilaille orientaatiopäivät ja näihin on meidän tutorien hyvä osallistua myös. AD-tunnukset yms. voi olla vaikeita ja niissä on hyvä olla useampi auttamassa. Nyt kun orientaation toteutus on hieman muuttunut niin me kv-tutoreina saadaan järjestää "FUN" osio tästä eli erilaisia tapahtumia kuten museo vierailu ynnä muita. Kv-tutorina on siis todella mukavaa ja pääsee niin moneen mukaan mikäli haluaa olla aktiivinen. Enkkuahan ei tarvitse kummemmin osata kunhan jotain osaa sanoa niin loppu tulee kyllä automaattisesti.

Eli jos oot mietiskelly että, hakisinko kv-tutoriksi niin nyt viimeistään kirjoitat hakemuksen ja haet tähän huippuun joukkoon! Meillä autetaan,tuetaan ja ollaan ystäviä jokaiselle! :)

- Jenny, Kansainvälisyysvastaava

-- in English --

Hola! Moi! Hi!


Head of international affairs writing here now. My name is Jenny. I'm from north Finland, Tornio. This my second season when I'm working in Lamko because I started at June 2015.

SO what am I doing? I'm taking care that Lamko and Lamk are international. They have to write all the information in English and in Finnish. Also I'm organizing events to international students together with international tutors. SO I'm working together with international and degree tutors.

Reason why I want to work in Lamko is that I've been working as a guide abroad and I'm also an international tutor. I really want to help Lamko and Lamk to be international.
I've been working as an international tutor for one season and now is my second season. Last semester I had 3 tutorees. Everything was new and exciting. I think that the most exciting thing was when I went to the bus station to pick up students and I needed to start talking English as good as I can. But it was not so hard because students understands me and I understand them easily.
As an international tutor I take contact to students before they come to Lahti, come to pick up them at bus station and then go to their apartment together with them. As soon as they feel like home, I should show them some important places like FellmanniCampus and supermarket. Sometimes it's hard to say which is milk and which is buttermilk.


In the spring and autumn we have orientation days where tutors are needed. It's good to show how to log in to school computer etc. Now we international tutors organizing the "FUN" part of orientation so we're planning to go to museum etc. Being a international tutor is REALLY FUN! You don't need to talk English fluently, because it all comes automatically.

If you're thinking that you want to be international or degree tutor, now is your opportunity to send the application! We take of each other, help and we are friends together :)

- Jenny, head of international affairs

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti