23. kesäkuuta 2016

LAMKOOMA 2016

Jos joku ei tiennyt, LAMKOOMA on LAMKOn lehti, joka ilmestyy kerran vuodessa ja se on suunnattu uusille LAMKin opiskelijoille. Se sisältää vuodesta riippuen hieman eri juttuja, sillä tekijät vaihtuvat ja tieto uusiutuu.


Tänä vuonna minä olin lehdentekovastuussa, sillä toimin viestintävastaavana. Lehti sisältää muun muassa artikkeleita opiskelijaelämästä, AMK-horoskoopit ja juttuja esim. LimuRadiosta, Fuksiaisista ja tutoroinnista. Halusin lehteen sellaisia juttuja, mistä itse olen kiinnostunut ja/tai mistä uskoisin uusien opiskelijoiden olevan kiinnostuneita. Olin myös suunnittelemassa lehden visuaalista ilmettä, joten lehti on silläkin tavalla minun näköiseni, mutta tietenkin pääasiassa toivon sen miellyttävän lukijoita.

Lehden taitosta vastasi LAMKOn hallituksen sosiaalipoliittinen vastaava, Toni Tilsala. Hän teki aivan älyttömän mahtavaa työtä lehden eteen ja lopputulos oli upea. En vieläkään täysin ymmärrä, miten hän sai minun epämääräisistä toiveista, visioista ja ohjeistuksista selvää, jotta pystyi toteuttamaan juuri sen näköisen lehden kun halusin. En voi tarpeeksi kiittää.

Mukana tekemässä oli paljon muitakin ihmisiä, joten kiitos kaikille ihan tasapuolisesti!

Tarvitsette ehkä hieman taustatarinaa tähän, jotta ymmärrätte edes pointin miksi tulin tästä blogin puolelle kirjoittelemaan.

Kun minua suostuteltiin hallitukseen, yhtenä perusteena oli tämä: "kun teet LAMKOOMA-lehden keväällä, on aivan älyttömän upea tunne saada se valmiiksi ja nähdä oma nimi lehden päätoimittajana, pääkirjoituksessa, jne." Mietin tuota silloin ajatuksen tasolla, noh olisihan se vissiin ihan siistiä..


Nyt se on vasta konkretisoitunut, kun lehti tosiaankin on valmis. Valmista versiota selatessa, itkun ja naurun sekaisena, on vaan niin jännä tunne. Ylpeä, kiitollinen,.. Enpä edes osaa kuvailla niitä tunteita. Semmonen, että on saanut jotain aikaan, on onnistunut ja osaa tehdä jotain.

Välillä oli mielessä, että eihän tästä mitään tule, en osaa, en kerkeä, en onnistu,.. Mutta niin sitä aina taitaa olla. Nyt se lehti kuitenkin on valmis ja onhan se nyt todella siisti! Aina voi tehdä paremmin, aina vaatii enemmän, mutta tämä on nyt tällainen ja olen tyytyväinen.

Lyhyesti, on vaan niin mahtifiilis, joten halusin jakaa tämän teidän kanssa. Tietenkin LAMKOOMA 2016 lehden lisäksi, joten tässä se on: http://www.magnetcloud1.eu/l/lamko/lamkooma_2016/#p=1

Vielä viimeisenä, meidänkin vihdoin alkaneen kesäloman kunniaksi, suosittelen teitä katsomaan meidän kesäevakko-koostevideon: https://www.youtube.com/watch?v=Gd77K4x27M4

Jonka jälkeen toivotan kaikille erittäin hyvää kesää! :)

"LAMKOn toimisto siirtyy vähitellen juhannuksen viettoon ja kesälomalle. Olemme seuraavan kerran auki maanantaina 1.8. Kiireellisissä asioissa voi loman aikana olla yhteydessä LAMKOn puheenjohtajaan. Hyvää juhannusta ja aurinkoista kesää!"

Tiia Kettunen
Viestintävastaava


LAMKOOMA magazine 2016


If someone didn't know, LAMKOOMA is LAMKO's magazine, that's published once a year and it's directed to new LUAS students. It includes different things yearly, since the makers change and info updates.


This year, I was in charge of making the magazine, because I work as the head of communications. The magazine contains for example articles about student life, UAS-horoscope and writings about LimuRadio, Freshmen party and tutoring. I wanted the paper to hold things that tickles my fancy and/or what I think new students would be interested in. I was also designing the visual appearance of the magazine, so it's also my kind of paper in that way, but of course mainly I hope that it pleases the readers.

In charge of the layout was LAMKO's head of social policies, Toni Tilsala. He did some amazing work for the magazine and the final result was great. I still can't understand how he made any sense of my vague and scrappy hopes, visions and instructions, so he could make exactly the kind of look for the paper that I wanted. I just simply can't thank him enough.

There were also other people making and helping with the magazine, so thanks to all equally!

You might need a little background story to this, so you'll understand why I even came here to write about this.

When I was persuaded to join the board, one of the reasons was this: "when you make the LAMKOOMA-magazine during the fall, it's really a great feeling to finish it and see your own name under editor-in-chief, etc." I thought about it in theory, well I guess it'd be kind of cool..


Now the thought has really solidified, when the paper is actually ready. Browsing the final version, weeping and laughing, is a very interesting feeling. Proud, thankful,.. I can't even describe all the feelings. The kind of feeling, when you've actually made something, have succeeded and can do it.

There were moments, when I thought it's not going to happen, I can't do it, I don't have the time, I won't succeed,.. But there are always those moments. Now the magazine is ready and let's be honest, it's really cool! You can always be better and you want more, but this is what it is and I'm satisfied.

Shortly, I just have such an amazing feeling and I wanted to share it with you. As well as share the LAMKOOMA 2016 magazine, so here it is: http://www.magnetcloud1.eu/l/lamko/lamkooma_2016/#p=1

Lastly, in honor of our finally started summer vacation, I recommend to watch our summer evacuee video (in Finnish): https://www.youtube.com/watch?v=Gd77K4x27M4

After which I finally say: have a great summer!

"LAMKO office will be on summer holiday until the end of July. We will be back to work on August 1st. In urgent matters you can contact LAMKO's chairman. Have a good summer!"
Tiia Kettunen
Head of Communications

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti